


Маслени бисквитки
Дребни сладки
Необходими продукти:
300 g брашно София Мел Класик или София Мел Екстра
125 g кристална захар
225 g краве масло
2 яйца
1/2 капсула ванилия
щипка сол
За декорацията:
-шоколад или шоколадов кувертюр /бял , млечен , натурален/, захарни пръчици и захарни фигурки
-конфитюр от малини или ягоди ,ако предпочитате да ги слепвате по две и пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбийте мекото масло и захарта на крем. Добавете яйцата и продължете да разбивате. Накрая прибавете брашното и замесете меко тесто. Ако е прекалено меко, добавете още малко брашно. Тестото се оставя за около час в хладилник. Трябва да е добре стегнало и да позволява да се разточи.
Разточете лист се дебелина около 3-4 mm/ ако ще ги слепяте по две/ или около 5 mm, ако ще ги декорирате поединично.
Изрежете фигурки.
Поставете в предварително загрята на 180 ˚С фурна и печете до зачервяване на крайчетата на бисквитките/ около 8-12 min/.
След изстиване декорирайте по желание.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
