Маслени бисквитки „8-ми март“
Дребни сладки
Необходими продукти:
550 g брашно София Мел Екстра
50 g брашно София Мел Кекс
210 g пудра захар
250 g краве масло
2 яйца
1 бр. ванилова захар
щипка сол
За декорацията:
-шоколад или шоколадов кувертюр /бял , млечен, натурален/, захарни пръчици и захарни фигурки
-глазура-роял айсинг или захарна глазура по предложената рецепта
-конфитюр от малини или ягоди, ако предпочитате да ги слепвате
Начин на приготвяне:
Разбийте мекото масло и захарта на крем. Добавете ванилията и солта. След това яйцата и продължете да разбивате. Накрая прибавете брашното и замесете еластично тесто. Тестото се оставя за около 30-40 мин в хладилник. Трябва да е добре стегнало и да позволява да се разточва.
Разточете лист с дебелина около 3-4 мм /ако ще ги слепвате по две/ или около 5 мм, ако ще ги декорирате поединично.
Изрежете фигурки.
Ако искате да направите „цветя“, то трябва да ги изпечете с шишчето. Сложете шишчето отгоре притиснете към бисквитката.
Поставете в предварително загрята на 180 ˚С фурна и печете до зачервяване на крайчетата на бисквитките/ около 8-12 мин/.
След изстиване декорирате по желание.
Идея за захарна глазура:
200 g пудра захар /1 чаена чаша/
15 g лимонов сок /1 с.л./
45 g прясно мляко /3 с.л./
Гъстотата се проверява като се оставя да се стече по бъркалката.
Ако е необходимо се добавя още малко мляко или пудра захар.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване