Масленки
Дребни сладки
Необходими продукти:
300 г брашно София Мел тип 500
200 г масло
100 г захар
2 белтъка
пудра захар и ванилова захар
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте маслото със захарта, като предварително сте оставили маслото да се размекне на стайна температура. След това добавете брашното и белтъка. Започнете да месите. Ще се получи меко тесто.
2. След като тестото е достатъчно гладко го разделете на малки топки, които да оформите с ръце.
3. Можете да оформите продълговати или кръгли форми с ръце. Изпечете получените сладки на умерена фурна – не повече от 180 градуса.
4. След като са готови ги оваляйте в пудра захар, която сте пресели с пакетче ванилия или ванилова захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Кристи Велкова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
