Медени сладки
Дребни сладки
Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно София мел
125 г краве масло
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. мед
1 яйце
1/2 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Мекото масло, медът, яйцето и захарта се разбиват с миксер много добре, докато се получи напълно гладка смес. След това се добавят брашното и бакпуловерът. Омесва се гладко тесто, което се оформя на топки, които се увиват във фолио и се оставят в хладилник за няколко часа.
2. След това тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват сладки с формички по избор.
3. Те се подреждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене.
4. Домашните сладки се поръсват с кристална захар и се изпичат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.
5. След това се изваждат и се охлаждат.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Диляна Тодорова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
