Меденки
Дребни сладки
Необходими продукти:
125 g брашно София Мел Класик или София Мел Екстра
100 g брашно София Мел Кекс
60 g кристална захар
15 g краве масло
125 g мед
1 яйце
1 ч.л. джинджифил
¼ ч.л. канела
щипка сол
За декорацията:
шоколад или шоколадов кувертюр /бял , млечен , натурален/, захарни пръчици и захарни фигурки
Начин на приготвяне:
Разтопете меда, захарта и маслото, оставяме да се охладят.
Към охладената смес добавете яйцето и разбийте с бъркалка или миксер.
Накрая добавете сместа от брашната и подправките.
Омесете меко тесто.
Оставете в хладилник за поне 45 min или докато тестото стегне и позволява да се разточи.
Разточете лист се дебелина около 5 mm.
Изрежете фигурки.
Загрейте фурната на 220 ˚С, като след поставяне на меденките, намалете температурата на 180 ˚С и печете около 8-10 min.
След изстиване декорирайте по желание.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване