Меденки
Дребни сладки
Необходими продукти:
София мел Екстра 4 чаени чаши
2 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша мед
1 чаена чаша мас
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
2 супени лъжици канела
Начин на приготвяне:
1. Първата стъпка от рецептата за меденки е разбиването на яйцата и разтопената мас. Най-добре е да използвате миксер. Добавяте захарта и меда и отново разбивате много старателно.
2. Пресявате брашното и заедно със содата и канелата го добавяте лъжица по лъжица към яйчената смес. Докато сместа е по-рядка бъркайте с миксера, а след като се получи тесто го извадете от купата и месете с ръце. Добавяйте брашно и месете до получаване на лепкаво, меко тесто.
3. Разточете тестото на кора с дебелина около 0,5 см и използвайте формичките, които си имате вкъщи. За да се получат камбанките, елхичките, ангелчетата и цялата компания е необходни тестото да не е разточено много тънко, защото в противен случай няма да можете да ги отделите от работния плот.
4. Печете меденките до розово в предварително загрята на 180 градуса фурна върху хартия за печене.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Гергана Лазарова от Огняново
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване