Меденки
Дребни сладки
Необходими продукти:
350-400 г брашно Екстра София Мел
3 с.л. мед
1 яйце
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.л. хлябна сода
1 с.л. канела
1 бурканче шипков мармалад
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете меда, захарта, яйцето и разбъркайте с телена бъркалка. Добавете хлябната сода с канелата и хомогенизирайте.
2. Добавете постепенно олиото като бъркате постоянно. Когато то е усвоено, добавяйте и пресято брашно. Когато сместа се сгъсти, прехвърлете на набрашнен плот и замесете меко тесто като добавяте още брашно.
3. Разточете с дебелина около 3-5 милиметра (колкото са по-дебели, толкова са по-сочни, когато поемат мармалада след това) и изрежете с желани резци. Наредете ги в тава върху хартия за печене.
4. Печете в предварително загрята на 170◦C фурна за около 4-5 минути, докато леко променят цветя си. Когато изстинат ги слепете с шипков мармалад.
5. Оставете ги да поемат влагата от мармалада поне една нощ преди да ги консумирате.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Войникова от Пловдив
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
