Меденки с бяла глазура
Дребни сладки
Необходими продукти:
1 кг Бяло София Мел класик
250 г мед
250 мл. олио
250 г захар
4 яйца
10 г сода за хляб
10 г канела
120 г пудра захар
200 мл. вода
Начин на приготвяне:
1. Омесваме меко тесто от меда, олиото, захарта, яйцата, канелата и содата за хляб и брашното.
2. Оформяме сладки.
3. Слагаме в тава, върху хартия за печене, на разстояние, защото се надуват много.
4. Печем около 13 мин. на 180 градуса.
5. След като ги извадим от фурната, мажем горещите сладки с четка с гореща глазура.
6. За глазурата кипваме за 5 мин. 120 г пудра захар с 200 г вода.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Диана Иванова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
