Меденките на баба


Дребни сладки

Необходими продукти:

600 г София мел Класик
1ч.ч. кристална захар
1/2 ч.ч. олио
2 яйца
6 с.л. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. смлени орехи
100 г меко краве масло

Начин на приготвяне:

1. Замесва се меко тесто от брашното София мел класик, захарта, яйцата, канелата, олиото, содата и меда.

2. Оформят се топчета с големина на малък орех и се изпичат до златисто на загрята фурна на 180 градуса за около 7-8минути.

3. Меденките се издълбават с остро ножче, докато още са топли и мекички.

4. Прави се крем от трохите от издълбаните меденки, маслото, прясното мляко и смлените орехи.

5. Меденките се пълнят с крем и се залепят две по две. Пожелание се овалват в смлени орехи.

6. Оставят се за едно денононщие да омекнат и са готови за консумация.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Деница Искърова от Бяла

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

16.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.