Меденките на баба
Дребни сладки
Необходими продукти:
600 г София мел Класик
1ч.ч. кристална захар
1/2 ч.ч. олио
2 яйца
6 с.л. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. смлени орехи
100 г меко краве масло
Начин на приготвяне:
1. Замесва се меко тесто от брашното София мел класик, захарта, яйцата, канелата, олиото, содата и меда.
2. Оформят се топчета с големина на малък орех и се изпичат до златисто на загрята фурна на 180 градуса за около 7-8минути.
3. Меденките се издълбават с остро ножче, докато още са топли и мекички.
4. Прави се крем от трохите от издълбаните меденки, маслото, прясното мляко и смлените орехи.
5. Меденките се пълнят с крем и се залепят две по две. Пожелание се овалват в смлени орехи.
6. Оставят се за едно денононщие да омекнат и са готови за консумация.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Деница Искърова от Бяла

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
