Меденките на Росица


Дребни сладки

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Класик
2 яйца
150 гр. пчелен мед
1 ч.чаша захар
1 ч. чаша олио
2 суп. лъжици канела
1 ч. лъж. сода за хляб

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме захарта с яйцата и прибавяме последователно меда, олиото, канелата и содата за хляб.

2. Добавя се по малко от брашното и се омесва до меко тесто.

3. Разделя се на 5 топки, всяка се разточва и се изрязват с формичка сладките.

4. Пекат се в постлана с хартия за печене тава, в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 5 минути. Не бива да се препичат.

5. Слепват се по две с мармалад или сладко, по желание. Украсата е по желание, при мен - в марципан и кокосово брашно.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Росица Йорданова от гр.Кнежа

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

17.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.