Меденките на Росица
Дребни сладки
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Класик
2 яйца
150 гр. пчелен мед
1 ч.чаша захар
1 ч. чаша олио
2 суп. лъжици канела
1 ч. лъж. сода за хляб
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме захарта с яйцата и прибавяме последователно меда, олиото, канелата и содата за хляб.
2. Добавя се по малко от брашното и се омесва до меко тесто.
3. Разделя се на 5 топки, всяка се разточва и се изрязват с формичка сладките.
4. Пекат се в постлана с хартия за печене тава, в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 5 минути. Не бива да се препичат.
5. Слепват се по две с мармалад или сладко, по желание. Украсата е по желание, при мен - в марципан и кокосово брашно.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Росица Йорданова от гр.Кнежа

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
