Меки курабийки с ябълки
Дребни сладки
Необходими продукти:
350 г брашно София Мел класик или Екстра
2 яйца
100 г меко масло
100 г захар
2 ябълки
10 г бакпулвер
50 г сушени череши или боровинки
пудра захар и канела за поръсване
50 г орехи или др. ядки по избор
Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват добре със захарта и към тях се добавя нарязаното на малки кубчета меко масло.
2. На порции се добавя и пресятото с бакпулвера брашно. Всичко се разбърква добре.
3. Обелените ябълки се нарязват на кубчета и заедно със сушените плодове и орехи се добавят към сместа.
4. С помощта на лъжица се оформят около 20 курабийки в тава, застлана с хартия за печене.
5. Сладките се пекат до зачервяване в загрята на 170-180 градуса фурна около 20 минути. Още топли се поръсват с пудра захар, към която сме добавили лъжичка канела.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Мила Нешева-Христова от Плевен
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване