Милинки с кашкавал
Питки, Погачи
Необходими продукти:
7 ч. чаши брашно София мел класик
1 ч.чаши прясно мляко
1,5 ч.чаши хладка вода
1 пакет суха мая
1 с. лъжица захар
1 ч. лъжица сол
1 ч.ч. олио
150 г масло
1 ч. чаша олио
200 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. За тестото: Смесваме всички продукти (прясно мляко, вода, мая, сол, захар, олио и брашно).
2. Оставяме тестото да втаса за около 40 мин. Разделяме тестото на 16 равни парчета.
3. Разточваме парчетата, смесваме олиото и маслото и намазваме целия лист тесто.
4. Наръсваме с кашкавал, увиваме и ги правим на руло.
5. Нареждаме в тавата и печем във фурна за 30 мин. на 160 градуса, във предварително загрята фурна.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Гюлай Али от гр. Хасково

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
