Мини пай с боровинки
Други сладки печива

Необходими продукти:

За тестото:
300 г брашно София Мел Екстра
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
250 г студен масло (без сол)
2 супени лъжици ледена вода
1 разбито яйце за намазване

- За пълнежа:
сладко от боровинки, портокали, кайсии или друго по желание.

Начин на приготвяне:

За тестото:
1. В голяма купа разбъркайте заедно брашното, захарта и солта. Прибавете маслото на 2-3 пъти и месете, докато тестото стане със зърнена текстура (топченца, не по-големи от грахово зърно).
2. Добавете водата и доомесете, докато тестото се събере.
3. Оформете тестото на топка, покрийте го с кухненско фолио и го приберете в хладилника за поне 1 час. 
4. От тестото отделене по-малко от 1/3. Останалото разточете на кръг с диаметър, по-голям от мини формите за пай или кейк, които ще използвате. Намаслете формата и оформете тестово в нея.
5. Напълнете оформето тесто във формичките с избраното сладко.
6. С останалата част от него изрежете ленти и ги "изплетете" върху плънката, за да предадете класически изглед на мини пая.
7. Така приготвените пайове поставете в хладилник, за да се охладят.
8. Загрейте фурната до 200 градуса.
9. Извадете пайовете от хладилника, намажете ги с разбитото яйце и печете в продължение на 15 минути. След това намалете температурата до 170 градуса и печете още 20 минути, или докато коричката стане златиста, и пълнеже не започне да бълбука.
10. Охладете пайовете преди да ги сервирате. Може да ги поръсите с пудра захар.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.07.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.