Мини питки с маслини
Питки, Погачи
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Екстра
1 с. л. суха мая
1 с. л. сол
1 с. л. захар
2 с. л. зехтин
2 - 3 капки оцет
1 яйце
200 мл прясно мляко
За плънката:
5 - 6 черни маслини
1 кисела краставичка
100 г сирене
100 г кашкавал
3 - 4 слайса луканка
50 г масло
1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
1. Брашното се пресява и се прави кладенче, смесват се солта и захарта с него, добавят се зехтинът, оцетът и яйцето.
2. Млякото се загрява леко и към него се добавя маята, разбърква се добре. Замесва се меко тесто и се оставя на топло да втаса.
3. Втасалото тесто се премесва и се разделя на 6 части. Всяка питка се разточва, намазва се с масло и се поръсва от плънката.
4. Навиват се и се поставят в купички за крем карамел.
5. Втасват отново, намазват се с жълтък и се пекат на 170 градуса за 20 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Павлина Миланова от с. Ярджиловци

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
