Морковен кекс


Торти и Кексове и мъфини

Необходими продукти:

250 г бяло брашно София Мел Класик
3 яйца
200 г захар
100 мл прясно изцеден портокалов сок
250 г  ситно настъргани моркови
ванилия
портокалови корички (по избор)
канела
щипка сол
1 ч.л. бакпулвер
половин ч.л. сода
половин ч.ч. олио
50 гр. орехи

Начин на приготвяне:

1. Разбийват се яйцата със захарта на пухкав крем и добавя портокаловия сок. След това се добавят морковите, ванилията и портокаловите корички.

2. Брашното се смесва с канелата, двата вида набухвател и орехите. Това се прибавя към яйчената смес и се разбърква. Накрая се слага олиото и се смесва всичко добре.

3. Тестото се сипва във форма покрита с хартия за печене. Фурната се загрява на 180 градуса, а кексът се пече за около 35-40 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Ива Иванова от Бургас

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

02.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.