Морковен кекс
Торти и Кексове и мъфини
Необходими продукти:
250 г бяло брашно София Мел Класик
3 яйца
200 г захар
100 мл прясно изцеден портокалов сок
250 г ситно настъргани моркови
ванилия
портокалови корички (по избор)
канела
щипка сол
1 ч.л. бакпулвер
половин ч.л. сода
половин ч.ч. олио
50 гр. орехи
Начин на приготвяне:
1. Разбийват се яйцата със захарта на пухкав крем и добавя портокаловия сок. След това се добавят морковите, ванилията и портокаловите корички.
2. Брашното се смесва с канелата, двата вида набухвател и орехите. Това се прибавя към яйчената смес и се разбърква. Накрая се слага олиото и се смесва всичко добре.
3. Тестото се сипва във форма покрита с хартия за печене. Фурната се загрява на 180 градуса, а кексът се пече за около 35-40 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ива Иванова от Бургас

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
