Напукани лимонови сладки


Дребни сладки

Необходими продукти:

300 г брашно София мел Екстра
100 г захар
100 мл олио
1 бакпулвер
1/ 2 лимон сок
кората на лимона
2 яйца
пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

1. В купа слагаме пресятото брашно, захарта и бакпулвера. След това олиото, лимоновите корички и яйцата.

2. Омесваме меко тесто, което трябва леко да лепне, но щом започнете да го овалвате в ръце да се събира на топче.

3. Взимаме малко от тестото и го оформяме на топче с размерите на орех, а след това овалваме в пудра захар.

4. Редим в тавичка с хартия/ фолио за печене на разстояние една от друго.

5. Печем в предварително загрта фурна на 180 градуса за около 10 минути. Трябва да тръгнат да се зачервяват само по краищата.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Искра Искра от Благоевград

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

16.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.