Напукани лимонови сладки
Дребни сладки
Необходими продукти:
300 г брашно София мел Екстра
100 г захар
100 мл олио
1 бакпулвер
1/ 2 лимон сок
кората на лимона
2 яйца
пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
1. В купа слагаме пресятото брашно, захарта и бакпулвера. След това олиото, лимоновите корички и яйцата.
2. Омесваме меко тесто, което трябва леко да лепне, но щом започнете да го овалвате в ръце да се събира на топче.
3. Взимаме малко от тестото и го оформяме на топче с размерите на орех, а след това овалваме в пудра захар.
4. Редим в тавичка с хартия/ фолио за печене на разстояние една от друго.
5. Печем в предварително загрта фурна на 180 градуса за около 10 минути. Трябва да тръгнат да се зачервяват само по краищата.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Искра Искра от Благоевград

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
