Напукани шоколадови сладки
Дребни сладки
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. какао
2 ванилии на прах
1/2 ч.ч олио
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Пресявате брашното заедно с какаото и бакпулвера. Добавяте солта и ванилията.
2. Разбийте яйцата със захарта, като най-добре да направите това с миксер или тел за разбиване, след което добавете олиото и отново разбъркайте. След това малко по малко добавете сместа от брашното и какаото, като разбърквате с вилица, а когато стане много гъста и с ръце. Доомесете сместа добре с ръце, за да се получи гладко тесто.
3. Сложете тестото в хладилника за минимум един час.
4. Печете напуканите шоколадови сладки за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Имайте предвид, че ако печете сладките по-дълго време ще станат твърде сухи.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Силвия Павлова от Варна

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
