Напукани сладки


Дребни сладки

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно София Мел
2 яйца
1/2 ч.л. сол
1 пак. бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
ванилия
сладкарска боя
пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме яйцата и захарта, добавяме олиото, ванилията и боята (по избор)

2. Пресяваме брашното и добавяме постепенно, меси се до меко и ронливо тесто.

3. Оставя се за около час в хладилника да стегне.

4. Оформят се малки топчета, по желание се овалват се в пудра захар.

5. Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна около 15 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Dalila Alujeil от Стара Загора

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

13.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.