Напукани сладки с кафява захар
Сладкиши и Дребни сладки
Необходими продукти:
2 ч. ч бяло брашно София мел
1 ч. ч натурално неподсладен и какао
1 ч. ч кафява захар
1/3 ч. ч бяла захар
1/2 ч. ч олио
4 яйца
1 ч. л бакпулвер
2 ч. л ванилия
1/2 к. л сол
1/2 ч. ч пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
1. В купа се сместват заедно какаото, захарта и олиото и се разбъркват. След това се добавят едно по-едно яйцата и се разбива отново след всяко яйце.
2. В отделна купа се смесват брашното, бакпулверът, ванилията и солта, разбъркват се и се прибавят постепенно към яйчената смес, като през това време продължаваме да бъркаме.
3. Тестото се оставя в хладилник за минимум 4 часа.
4. Върху хартия за печене се нареждат оформените и оваляни в пудра захар сладки и се пекат на 175 градуса за 10-12 минути.
5. След това се охлаждат на решетка. Стават супер меки и вкусни сладки.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Нели Нешева от Търговище

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
