През Октомври ви каня да отскочим до есенна Германия и да си изпечем едни ароматни и много вкусни домашни, медени бисквитки. Ухаят на масло, мед и джинджифил и ви обещавам, че неусетно изчезват от купата.
Толкова са изкусителни!
За да станат бисквитките хрупкави препоръчвам брашно София Мел Екстра.
Немски, медени бисквитки
Дребни сладки
Необходими продукти:
4 ч.ч. брашно София Мел Екстра
1 ч.ч. захар
100 г масло
200 мл. мед
есенция ванилия
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сух джинджифил
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Сложете в малка тенджера захарта, маслото и меда. Стопете ги, с постоянно разбъркване на котлона. Охладете сместа.
В друга купа смесете яйцата, ванилената есенция, джинджифила и бакпулвера. Сложете брашното и на финала добавете медената смес. Разбъркайте всичко добре с миксер.
Покрийте тава с хартия за печене.
Загребете с чаена лъжица от сместа и оформете кръг върху хартията за печене. На разстояние едно от друго оформете и останалите бисквитки.
Печете ги 15 минути, докато добият златист загар. Извадете ги леко меки. Когато изстинат те се втвърдяват леко, заради меда.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване