Орехови сладки
Дребни сладки
Необходими продукти:
300 грама брашно София Мел Класик
100 грама нарязани орехи
100 грама захар
50 грама разтопено масло
3 яйца
10 грама бакпулвер
1 ванилия
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме 3 яйцата със 100 грама захар на пяна. Постепенно добавяме 50 грама разтопено масло. Накрая добавяме ванилията.
2. Взимаме 300 грама брашно и го смесваме с 10 грама бакпулвер и 100 грама нарязани орехови ядки.
3. Добавяме на части брашното с орехи и бакпулвер в разбитите със захар и масло яйца. Разбъркваме внимателно. Получава се меко и лепкаво тесто.
4. С намалени ръце оформяме топчета и поставяме в тава, върху хартия за печене.
5. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Виктор Иванов от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване