Орехови сладки


Дребни сладки

Необходими продукти:

300 грама брашно София Мел Класик
100 грама нарязани орехи
100 грама захар
50 грама разтопено масло
3 яйца
10 грама бакпулвер
1 ванилия

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме 3 яйцата със 100 грама захар на пяна. Постепенно добавяме 50 грама разтопено масло. Накрая добавяме ванилията.

2. Взимаме 300 грама брашно и го смесваме с 10 грама бакпулвер и 100 грама нарязани орехови ядки.

3. Добавяме на части брашното с орехи и бакпулвер в разбитите със захар и масло яйца. Разбъркваме внимателно. Получава се меко и лепкаво тесто.

4. С намалени ръце оформяме топчета и поставяме в тава, върху хартия за печене.

5. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Виктор Иванов от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

08.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.