Овесени бисквити с бадеми и боровинки
Дребни сладки
Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно София Мел Екстра
1/2 ч.ч меко краве масло
1 ч.ч кафява захар
1 яйце
1 ч.л. екстракт от ванилия или 1 бр. течна капсула ванилия
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 1/2 ч.ч. овесени ядки
1 ч.ч. сушени боровинки
1/2 ч.ч. натрошени бадеми
Начин на приготвяне:
1. Брашното, солта и содата се разбъркват добре.
2. В дълбок съд се добавя омекналото на стайна температура масло, захарта, яйцето и ванилията. Разбъркват се добре с миксер, докато се получи гладка смес.
3. Прибавят се сухите съставки, постепенно, разбъркват се докато се смесят.
4. Добавят се бадемите, сушените боровинки и овесените ядки. Всичко се разбива, докато се получи еднородна смес. Така приготвеното "тесто" се покрива с кухненско фолио и се прибира за 15 минути в хладилник, за да се охлади.
5. Тавичка се покрива с хартия за печене и се оформят топки от охладеното тесто. Допълнително може да придадете различна форма на Вашите бисквити. Трябва да оставите по 2-3 см. разстояние от всяка бисквитка, за да не слепнат при печене.
6. Пекат се в предварително загрята до 190 градуса фурна, за 15-20 минути.
7. Оставят се да изстинат в тавата и тогава се вадят, в противен случай може да се пречупят.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване