Овесени бисквити с бадеми и боровинки Дребни сладки

Необходими продукти:

1 ч.ч. брашно София Мел Екстра
1/2 ч.ч меко краве масло
1 ч.ч кафява захар
1 яйце
1 ч.л. екстракт от ванилия или 1 бр. течна капсула ванилия
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 1/2 ч.ч. овесени ядки
1 ч.ч. сушени боровинки
1/2 ч.ч. натрошени бадеми

Начин на приготвяне:

1. Брашното, солта и содата се разбъркват добре.

2. В дълбок съд се добавя омекналото на стайна температура масло, захарта, яйцето и ванилията. Разбъркват се добре с миксер, докато се получи гладка смес.

3. Прибавят се сухите съставки, постепенно, разбъркват се докато се смесят.

4. Добавят се бадемите, сушените боровинки и овесените ядки. Всичко се разбива, докато се получи еднородна смес. Така приготвеното "тесто" се покрива с кухненско фолио и се прибира за 15 минути в хладилник, за да се охлади.

5. Тавичка се покрива с хартия за печене и се оформят топки от охладеното тесто. Допълнително може да придадете различна форма на Вашите бисквити. Трябва да оставите по 2-3 см. разстояние от всяка бисквитка, за да не слепнат при печене.

6. Пекат се в предварително загрята до 190 градуса фурна, за 15-20 минути.

7. Оставят се да изстинат в тавата и тогава се вадят, в противен случай може да се пречупят.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.11.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.