


Овесени блокчета
Други сладки печива
Необходими продукти:
80 г брашно София Мел Екстра
130 г фини овесени ядки
100 г разтопено масло
100 г захар
1 к. л. канела
1 к. ч. гореща вода
1 щипка сол
1 ванилия
250 г сладко от смокини
ядки по желание - сурови
Начин на приготвяне:
В купа се изсипват всички сухи съставки – брашното, овесените ядки, захарта, солта, канелата и ванилията. Разбъркват се добре, след което се добавят разтопеното масло и горещата вода. Сместа се разбърква и се оставя за няколко минути.
Малка тава с размери 20 на 30 см. се застила с кухненска хартия. Сместа се изсипва и разстила равномерно. Отгоре се разпределя сладкото от смокини и се поръсва с натрошени сурови ядки. Блатът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути или до готовност. Блокчетата се нарязват докато са все още горещи.
Сервират се след като са напълно охладени.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
