Палачинки
Други сладки печива
Необходими продукти:
75 г брашно
37 г царевично нишесте
37 г оризово брашно
50 г фина захар
1/4 ч.л. сол
1 яйце
100 мл прясно мляко
1,5 с.л. олио
1/2 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Смесете в купа сухите съставки - брашно, царевично нишесте, оризово брашно, захар и сол. В друга купа смесете яйцето с прясното мляко, олиото и ванилията, и разбъркайте леко. Изсипете при сухите съставки и разбъркайте до хомогенна смес. Напълнете в пош с тънък връх. Загрейте тиган с незалепващо покритие и добавяйте за всяка палачинка с помощта на поша на фигури по желание. Палачинките не се обръщат, а се навиват още в тигана и се изваждат.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Войникова от Пловдив
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
