Палачинки
Други сладки печива
Необходими продукти:
250 г брашно София Мел класик
0.500 л. прясно мляко
2 щипки сол
4 яйца
1 с.л. захар
1 прах ванилия
1 с л. олио
20 г топено краве масло
сладко, конфитюр, течен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Всички продукти без брашното се смесват в дълбок съд.
2. Разбъркваме с миксер. След това прибавяме и брашното на порции.
3. След хомогенизиране на сместа оставяме 1 час да престои.
4. С черпак се изсипва от сместа в нагорещен тиган, намазан с мазнина и се пържи от двете страни.
5. Палачинките се пълнят по Ваше желание със сладко и се навиват на руло.
6. Отгоре се поръсват с пудра захар.
Приятен апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Деляна Христозова от с. Строево

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
