Пардулас - италиански сладки
Дребни сладки
Необходими продукти:
300 г брашно София мел Класик
300 г брашно София мел типово
1 с.л. мас
1 белтък
100 мл хладка вода
щипка сол
500 г извара
150 г захар
1 жълтък + 1 яйце
1 г шафран на прах
2 с.л. мед
1 бакпулвер
1 кора на лимон
щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Направа на кошничките: Типовото брашно, водата, белтъка, щипката сол и маста се омесват на тесто, което се покрива и прибира за 30-ина мин. в хладилник.
2. След това, се разточва на малко по-дебела кора от тези за баница и се изрязват кръгчета около 8 см диаметър. Останалите съставки се смесват и се получава кексово тесто с което се пълнят оформените на "ушички" кръгчета от другото тесто.
3. Пекат се на 180 градуса до зачервяване.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Моника Лангазова от Стара Загора
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване