Пардулас - италиански сладки


Дребни сладки

Необходими продукти:

300 г брашно София мел Класик
300 г брашно София мел типово
1 с.л. мас
1 белтък
100 мл хладка вода
щипка сол
500 г извара
150 г захар
1 жълтък + 1 яйце
1 г шафран на прах
2 с.л. мед
1 бакпулвер
1 кора на лимон
щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Направа на кошничките: Типовото брашно, водата, белтъка, щипката сол и маста се омесват на тесто, което се покрива и прибира за 30-ина мин. в хладилник.

2. След това, се разточва на малко по-дебела кора от тези за баница и се изрязват кръгчета около 8 см диаметър. Останалите съставки се смесват и се получава кексово тесто с което се пълнят оформените на "ушички" кръгчета от другото тесто.

3. Пекат се на 180 градуса до зачервяване.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Моника Лангазова от Стара Загора

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

24.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.