


Пай с праскови
Торти и Сладкиши
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. брашно София Мел Екстра
5 яйца
2 ч. ч. захар
1/2 бакпулвер
1 ванилия
1 пакетче масло
5 големи добре узрели праскови (могат да се заменят с кайсии) или 1 компот
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват добре с миксер или бъркалка, след което към тях се добавя 1 ч.ч. захар. Сместа се разбърква малко по малко с брашното, предварително смесено с бакпулвера. Към получената смес се прибавя и ванилията.
Маслото се намазва на дъното на една средно голяма тава. След това се подреждат добре почистените и обелени праскови (кайсии). В случай че използвате компот, трябва да отцедите плодовете. Отгоре се изсипва сместа.
Паят се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. След това десертът се обръща върху поднос за торта. Паят се изчаква да изстине, след което се залива с горещ сироп, приготвен от 1 ч.ч. захар и 1.ч.ч. вода. Ако сте го приготвили с консервирани плодове, залейте със сока от компота.
По желание паят може да се украси със сметана, още плодове или пудра захар.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
