Печен чийзкейк с тиква Други сладки печива

Необходими продукти:

1 ½ ч. ч. брашно София Мел за кекс
3 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1/3 ч. ч. захар
1 пак. бакпулвер
½ ч. л. канела
50 мл олио

За плънката от сирене:
200 г крем сирене
100 мл кондензирано мляко
1 с. л. пудра захар

За пюрето от тиква:
1/2 средна тиква
1 к. ч. прясно мляко
4-5 с. л. захар

За карамела:
5 с. л. захар
100 мл сладкарска сметана

Начин на приготвяне:

Тиквата се сварява с млякото и захарта, след което се прави на пюре.
С миксер се разбива кексова смес и се добавя тиквата. Объркват се с шпатула и тестото се изсипва в подмазнена четириъгълна тава. След това объркваме крем сиренето с кондензираното мляко и пудрата захар, и намазваме върху тиквената смес. Пече се на 170 градуса за около 40 минути.
През това време се прави карамелен сос като карамелизираме захарта и после добавяме сметаната. След като сладкишът изстине се нарязва и се полива с карамела.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

25.10.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.