


Печен чийзкейк с тиква
Други сладки печива
Необходими продукти:
1 ½ ч. ч. брашно София Мел за кекс
3 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1/3 ч. ч. захар
1 пак. бакпулвер
½ ч. л. канела
50 мл олио
За плънката от сирене:
200 г крем сирене
100 мл кондензирано мляко
1 с. л. пудра захар
За пюрето от тиква:
1/2 средна тиква
1 к. ч. прясно мляко
4-5 с. л. захар
За карамела:
5 с. л. захар
100 мл сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
Тиквата се сварява с млякото и захарта, след което се прави на пюре.
С миксер се разбива кексова смес и се добавя тиквата. Объркват се с шпатула и тестото се изсипва в подмазнена четириъгълна тава. След това объркваме крем сиренето с кондензираното мляко и пудрата захар, и намазваме върху тиквената смес. Пече се на 170 градуса за около 40 минути.
През това време се прави карамелен сос като карамелизираме захарта и после добавяме сметаната. След като сладкишът изстине се нарязва и се полива с карамела.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
