Пеперудки
Други сладки печива
Необходими продукти:
300 г брашно София Мел Екстра
120 г масло
120 г крема сирене
1 ванилова есенция
1 ч л сода за хляб
50 г . захар за овалване на пеперудките
Начин на приготвяне:
1. Пресяваме брашното и слагаме содата.
2. В друга купа разбиваме маслото и крема сиренето, които са на стайна температура.
3. Добавяме ванилията. Прибавяме брашното и месим тесто.
4. Точим кора с дебелина 0,5 мм и с отвора на стъклена чаша режем кръгчета.
5. Потапяме ги в бяла захар от двете страни, пречупваме ги на две, два пъти.
6. Печем на 180 градуса в загрята фурна за около 20 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Росица Ефтимова от Бургас

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
