


Пещерски татлии
Сладкиши и Дребни сладки
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Екстра
250 г масло
500 мл вода
500 г захар
сокът на ½ лимон
Начин на приготвяне:
Маслото се оставя на стайна температура докато омекне. Брашното се пресява и омесва с маслото до получаването на тесто. Меси се докато мазнината се поеме хубаво от брашното.
Тестото се разделя на топчета с големината на яйце. Оформят се елипси, които леко отгоре се притискат с вилица.
Така оформените татлии се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.
В касерола се загряват водата и захарта. Бърка се до получаването на не много гъст захарен сироп. Добавя се и сокът на половин лимон.
Охладените татлии се заливат със топлия (не горещ) захарен сироп.
Оставят се в хладилник за 24 часа.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
