Пещерски татлии
Сладкиши, Дребни сладки

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Екстра
250 г масло
500 мл вода
500 г захар
сокът на ½ лимон

Начин на приготвяне:

Маслото се оставя на стайна температура докато омекне. Брашното се пресява и омесва с маслото до получаването на тесто. Меси се докато мазнината се поеме хубаво от брашното.
Тестото се разделя на топчета с големината на яйце. Оформят се елипси, които леко отгоре се притискат с вилица.
Така оформените татлии се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

В касерола се загряват водата и захарта. Бърка се до получаването на не много гъст захарен сироп. Добавя се и сокът на половин лимон.

Охладените татлии се заливат със топлия (не горещ) захарен сироп.

Оставят се в хладилник за 24 часа.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

12.12.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.