Петифури
Дребни сладки
Необходими продукти:
1 кг брашно София мел Екстра
4 яйца
125 г. масло
1 ч.ч. захар
1 бакпурвер
1 пак. ванилова захар
100 г млечен шоколад
1 ч.ч. смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
1. Замесва се меко тесто, което с помоща на щприц се щприцоват на тавичка, застлана с хартия за печене.
2. Печат се на 180-190 градуса във фурна, до златисто. След като изстинат се слепват с мармалад или шоколад.
3. Потапят се крайчета им в шоколад или ореховите ядки.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Златомира Делчева от Гр. Харманли
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване