Пясъчни сладки с канела
Дребни сладки
Необходими продукти:
350-400 г брашно София мел Класик
200 г краве масло
130 г пудра захар
1 пакетче ванилова захар
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
За пълнежа:
70 г меко краве масло
30 г течен мед
50 г кафява захар
2 с.л. брашно София мел Класик
1 с.л. канела
щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме мекото масло, пудрата захар, ваниловата захар, щипката сол и яйцето.
2. Добавяме брашното и бакпулвера и замесваме меко тесто, покриваме го с фолио и го оставяме да престои около 30-60 мин. в хладилника.
3. Съставките за пълнежа разбъркваме докато всичко се смеси добре.
4. Разточваме тесто върху хартия за печене в правоъгълник с дебелина 3-4 мм и намазваме го с плънката и навиваме на руло. Увиваме рулото с фолио и го оставяме да престои ноща в хладилника.
5. Нарязваме рулото с остър нож на филийки с дебелина 5-6 мм и нареждаме върху хартия за печене. Печем на 190 градуса за около 10 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Юлия Гарбузова

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
