Питчици на пара
Питки, Погачи
Необходими продукти:
300 г брашно София Мел Класик
4 яйца
30 г захар
30 г царевично олио
3 г суха мая
Начин на приготвяне:
1. В купа пресейте брашното, изсипете маята, захарта, 3 яйца и 1 белтък (жълтъка заделете за намазване). Разбъркайте до едри трохи. Добавете олиото и омесете на гладко и еластично тесто.
2. Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете да удвои обема си. Оформете на 7 топки, наредете ги в тава с диаметър 20 см до ринга (тип Слънце), покрийте и оставете отново да удвои обема си. Във фурна оставете да загрява чугунена тенджера с решетка на дъното. Намажете питката с жълтъка.
3. Когато фурната загрее до 180◦C, налейте 100 мл вода в тенджерата, поставете тавичката, затворете с капака и печете за около 30-35 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Войникова от Пловдив
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
