Питка пухкава
Питки, Погачи
Необходими продукти:
500 г брашно София мел
7 г мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 яйца
2 с.л. кисело мляко
50 мл олио
200 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
1. В купа слягаме всички сухи съставки и разбъркваме добре.
2. Прибавяме яйцата, млякото, олиото. Затопляме прясното мляко и прибавяме към останалите съставки.
3. Разбъркваме всичко и правим меко тесто. Оставяме да втаса.
4. След като тестото е готово разделяме на четири части. Всяка част разточваме и намазваме с олио (аз лично винаги между блатовете слагам сирене).
5. Оформяме питката и намазваме отгоре с един жълтък.
6. Печем на предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ивелина Петрова от Сухозем
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване