Питка
Питки, Погачи
Необходими продукти:
1 кг. брашно София мел Екстра
3 яйца
1 кубче жива мая (3 ч.л суха мая)
4 с.л масло
2 ч.л сол
1 ч.л захар
400 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
1. Пресяваме брашното.
2. Затопляме прясното мляко до 37 градуса. Към пряснотo мляко добавяме маята, захарта, 3 супени лъжици брашно. Покриваме с домакинско фолио и оставяме да втаса за 15 минути.
3.Правим кладенче в брашното и добавяме 2 яйца и сол.
4. Разбъркваме ги и към тях добавяме втасалата мая.
5. Омесваме меко тесто. Покриваме го с фолио и го оставяме да втаса за 40 минути.
6. След като е втасало оформяме питката по желания от нас начин като намазваме вътре с масло.
7. След като сме я оформили отново я оставяме да втаса за 40 минути.
8. Разбиваме 1 яйце и намазваме питката с него.
9. Печем на 180 градуса за около 45 минути.
Да ви е вкусно!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Милена Танкова от Пловдив

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
