Питка
Питки, Погачи
Необходими продукти:
1 кг. брашно София Мел екстра
450 мл хладка вода
2/3 кубче мая
3 суп. лъжици кисело мляко
3 суп. лъжици олио
Начин на приготвяне:
1. От всички съставки се замесва меко тесто. Втасва около 2 часа в топла стая. Питката се оформя по желание в кръгла тава.
2. За намазване при оформяне на питката допълнително, 1 с.л. захар, сол, две яйца - един жълтък е заделен за намазване на втасалата питка.
3. Пече се в умерено загрята фурна на 200 градуса. Като се изпече я намокряме с малко водичка и завиваме с кърпа за да омекне.
Приятен апетит
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Цветомира Карабулева от Плевен

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
