Питка със сусам
Питки, Погачи
Необходими продукти:
1,200 кг София Мел класик
3 яйца
500 мл пр.мляко
3 с.л олио
1 ч.л сол
1 ч.л захар
1/2 пакет жива мая
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Брашното се пресява, прави се кладенец и в него се добавят яйцата (оставя се 1 жълтък за намазване ), олиото, солта и шупналата в млякото мая.
2. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
3. Оформя се питката и се оставя да втаса повторно.
4. Маже се с жълтъка, поръсваме със сусам и се слага да се пече на 180 градуса за 40 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ренета Йотова от Самоков

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
