Питка на кифлички
Питки, Погачи
Необходими продукти:
840 г бяло брашно София Мел екстра
500 мл прясно топло мляко
1кубче /42гр/ прясна мая
2 с.л.захар
1 с.л.сол
100 мл олио
за намазване 1 яйце
меко масло
Начин на приготвяне:
1. В топлото прясно мляко добавяме маята, разбъркваме и добавяме захарта, олиото и смесеното брашно със сол. Замесваме меко тесто. Веднага се разделя на 2топки, които оставяме да си починат за 10 минути покрити с кърпа.
2. Всяка топка разточваме на правоъгълник с дебелина около 4мм, намазняваме хубаво с меко масло.
3. Нарязваме го на триъгълници, всеки един навиваме на кифличка, широката част да е около 7см. Редим на два кръга в тава която е намазнена и набрашнена с диаметър 28 см.
4. Наредената питка я оставяме на топло за 25 мин. във фурната.
5. Изважда ме я мажем с леко разбито яйце и поръсваме със сусам.
6. Връща ме я във фурната и я включване на 180 градуса, печем до готовност.
7. Приготвя се за около 2 часа.
Приятен апетит.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Радостина Захариева от Сливен

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
