Питка с кайма и праз
Питки, Погачи
Необходими продукти:
Пшенично-екстра около1кг.
кайма -0.500 +праз лук- 0.500
мая-1 кубче
1ч.лч.захар
1с.л.сол
0.200мл.пр.мляко топло
2яйца
сусам
Начин на приготвяне:
1. Размиваме маята с топлото мляко, захарта и 2с.л. брашно и оставяме да шупне.
2. Пресяваме брашното в голям съд, правим си кладенче и добавяме шупналата мая, 1.5 яйце (оставяме си 1 жълтък за намазване на питката), солта и 1ч.ч.топла вода и замесваме меко тесто.
3. Оставяме да втаса за около 40 мин.докато удвои обема си.
4. През това време си запържваме каймата и праза докато се изпари водата.
5. Вземаме тестото, разточваме си голям правоъгълник - в единия му край слагаме изстиналата смес, навиваме на руло.
6. От рулото режем кръгчета и слагаме в подмазана тава,редим в кръг.
7. Оставяме повторно да втаса за около 20мин.
8. Намазваме с жълтък, поръсваме по желание със сусам/сл. голи семки,мак или др.
9. Печем на 180 градуса до готовност.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
EmilEkaterina Georgievi от Русе

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
