Питка за Бъдни вечер
Питки, Погачи
Необходими продукти:
София Мел Екстра 1 кг
Кубче мая
1 суп. лъжица сол
1 суп. лъжица захар
2 чаени чаши хладка вода
1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Маята се разтваря в малко топла вода, захарта и брашно за да стане кашичка и се захване. Към нея се прибавят останалите съставки и се замесва меко тесто.
2. Оставяме го да втаса около 1 час. Втасалото тесто се оформя на питка и с част от него отгоре се оформя кръст и украса.
3. Намазва се с жълтък разбит с малко олио.
4. Пече се в умерено загрята фурна на 200 градуса около 30-40 минути.
5. Изпечената питка отгоре се поръсва с вода и се завива с кърпа за да омекне.
Да ни е сладко.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Цветомира Карабулева от Плевен

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
