


Питки с крема сирене и лук
Питки, Погачи и Други солени печива
Необходими продукти:
500 грама брашно София Мел Класик
300 милилитра прясно мляко, топло
9 грама суха мая
10 грама бакпулвер
10 грама сол
2 яйца
60 грама краве масло, меко
за плънката:
200 грама крема сирене
3 глави стар лук
мазнина за пържене
сурово сусамово семе
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в дълбока купа.
Направете кладенче в средата и сложете млякото, маята, яйцата, бакпулвера, солта и маслото. Замесете меко тесто и го покрийте с хавлиена кърпа.
Оставете го да втаса докато увеличи обема си.
През това време пригответе плънката.
Нарежете лука на ситно. Запържете го в малко мазнина и оставете да се охлади след това.
Втасалото тесто разделете на равни по големина топки (девет броя).
Всяка топка потопете в топла вода, а след това в сусам.
Подредете питките в тава, покрита с хартия за печене.
Притиснете всяка питка с чаша, за да се образува вдлъбнатина в средата.
Сложете по една голяма супена лъжица крема сирене във всяка питка.
Отгоре сложете по една голяма лъжица от задушеният лук.
Сложете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете около 35-40 минути.
Извадете питките от фурната и сервирайте.
Приятен апетит!

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
