Питки с масло
Питки, Погачи
Необходими продукти:
500 г брашно Софиямел Класик
1 чаша хладка вода
2 яйца
4 с.л кисело мляко
1 пакетче суха мая
1 с.л захар
1 с.л сол
30 г масло
Микс семена за поръска
Начин на приготвяне:
1. Маята се разтваря в хладката вода заедно със захарта и малко брашно и се оставя на топло да втаса.
2. Яйцата и киселото мляко се ръзбъркват до хомогенна смес и към тях се прибавя кипналата мая.
3. Прави се кладенче в пресятото брашно и се изсипва течността. Замесва се меко тесто. Тестото се поставя в намаслена купа, покрито с кърпа, на топло да втасва до удвояване на обема.
4. Оформете тестото на топчета и поставете в тава да втаса отново. След това върху всяка питка поставете по малко масло и поръсете микс семена.
5. Печете на 180 градуса, до готовност.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Костадина Мазгалова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
