Питки с месо и гъби
Питки, Погачи
Необходими продукти:
500 г София Мел Класик
300 мл прясно мляко
10 г пакет суха мая
10 г захар
5 г сол
30 мл олио
250 г гъби печурки
500 г мляно месо смес от свинско и телешко
50 г топено сирене
1 глава лук
по две щипки сол, чубрица, чевен пипер, черен пипер, кимион, сминдух
Начин на приготвяне:
1. Замесва се тесто от пресятото брашно, олиото, прясното мляко със сухата мая, захарта, солта. Втасва на топло под кърпа за около 1 час.
2. От готовото тесто се къса и се оформят топки с големина на топки за тенис.
3. Пълнеж за питките - в тиган се слага 30 г масло, загрява се, изсипва се наситен лук, кайма, ситно нарязани гъби, топеното сирене е в края на готвенето, сол, чубрица, кимион, черен и червен пипер, сминдух, задушават се в маслото на среден огън за около 15 мин с непрекъснато бъркане с дървена шпатула.
4. Всяка топка тесто се разточва на кора и в нея се слага пълнеж.
5. Оформят се като руло, мажат се с разтопено масло, поръсват се със сол и галета, пекат се във фурна на 180 градуса за около 20 мин, 5 мин преди края на печенето се напръскват с пулверизатор с вода. Добре е да се пекат до леко порозовяване.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Христова от Варна

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
