Питки тип селско хлебче
Питки, Погачи
Необходими продукти:
1 кг брашно Софиямел Екстра
50 мл олио
1 ч.л. оцет
300 мл хладка вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пак. суха мая
Начин на приготвяне:
1. Всички съставки се смесват и се замесва меко тесто.
2. Оставяме го да втаса и удвои обема си, след което го прибираме за 1 ден в хладилника. На следващия ден го разделяме на 10 равни топчета (питки), които се поставят в тавичка застлана с хартия за печене и се поръсват с много малко брашно.
3. Печат се на 200 градуса в загрята фурна.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Златомира Делчева от Гр. Харманли

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
