Плодов пирог със сметанова заливка
Сладкиши
Необходими продукти:
400 г плодове по избор
За тестото:
150 г извара
40 г захар
50 мл сметана
80 мл олио
5 г хлебна сода
250 г брашно Екстра
За заливката:
200 г заквасена сметана
200 мл течна сметана
150 г захар
60 г царевично брашно
Начин на приготвяне:
1. Тестото се приготвя, като изварата се разбива със захарта. Добавят се олиото, сметаната и содата и се разбърква добре.
2. Заедно с брашното се омесва меко тесто. Заливката се приготвя, като с миксер се разбиват двата вида сметана със захарта за 2-3 минути. Сместа трябва леко да се сгъсти. Добавя се брашното и отново се разбива.
3. Тестото се разпределя във форма, като се оформя борд по стените. Отгоре се насипват плодовете. Върху тях се разпределя заливката.
4. Пече се в предварително загрята на 180*С фурна, около 30 минути.
5. След изпичането, сладкишът се прибира в хладилника да стегне за 12 часа.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ваня Митова от София
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
