Поча със сирене
Питки, Погачи
Необходими продукти:
4 ч.ч брашно София Мел Екстра
2 яйца+ 1 белтък
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 пакетче жива мая (прясна)
1 с.л. захар
1 ч.ч. = 200 мл
За плънката: 16 с.л. натрошено сирене
За намазване отгоре: 1 жълтък се смесва с 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко
за поръсване: Сусам 1/2 масло- по малко се слага на всяка "Поча"
Начин на приготвяне:
1. Първо активираме маята. В малък съд разбърквате топлата, но не вряща вода, заедно с маята и захарта.
2. След което в дълбока купа сипвам брашното правим кладенче и започвам да добавям яйцата с белтъка, олиото, киселото мляко сол, готовата мая. Започваме да бъркаме с лъжица, докато се сгъсти и става за месене. Доомесваме на ръка и оставям да втаса на топло за 30 минути.
3. После разделяме на 10 топки с големина колкото ябълки. Нареждаме в тава с поставена пергаментова хартия на нея.
4. Вземаме първата топка, слагаме сиренето вътре и правим леко продълговата фигурка като малък хляб, после другата и така докато свършат. Като ги наредим в тавата оставяме отново да втаса за 30-40 минути. Като втасат слагам масло на всяка по средата, мажа с яйцето и ръся със сусам.
5. Пекат се на 200 С за 15-20 минути на горен и долен реотан докато се зачервят.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Гюлбеяз Чаушева от С. Бял извор община Ардино обл Кърджали

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
