


Подкови
Дребни сладки
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Екстра
100 г царевично нишесте
200 г краве масло (на стайна температура)
200 г свинска мас (на стайна температура)
150 г пудра захар
1 яйце
100 г млечен шоколад
Начин на приготвяне:
Брашното, нишестето и пудрата захар се пресяват и разбъркват. Поетапно се добавят маслото и свинската мас, които преди това са престояли 1 час на стайна температура. Добавя се яйцето и се омесва меко тесто, което не лепне. Оставя се да отпочине 15-20 минути.
От тестото се оформят дребни сладки във формата на подкови. Подреждат се в застлана с хартия за печене тава.
Подковите се изпичат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
След като са готови се охлаждат.
Шоколадът се разтапя на водна баня и двата края на подковите се потапят в него.
Подреждат се върху хартията за печене или решетка.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
