Подкови
Дребни сладки

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Екстра
100 г царевично нишесте
200 г краве масло (на стайна температура)
200 г свинска мас (на стайна температура)
150 г пудра захар
1 яйце
100 г млечен шоколад

Начин на приготвяне:

Брашното, нишестето и пудрата захар се пресяват и разбъркват. Поетапно се добавят маслото и свинската мас, които преди това са престояли 1 час на стайна температура. Добавя се яйцето и се омесва меко тесто, което не лепне. Оставя се да отпочине 15-20 минути.
От тестото се оформят дребни сладки във формата на подкови. Подреждат се в застлана с хартия за печене тава.
Подковите се изпичат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
След като са готови се охлаждат.
Шоколадът се разтапя на водна баня и двата края на подковите се потапят в него.
Подреждат се върху хартията за печене или решетка.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

19.03.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.