Погача
Питки, Погачи
Необходими продукти:
1 кг пшенично брашно София мел класик
500 мл прясно мляко
200 мл кисело мляко
2 яйца
1 кубче мая
1 с. л захар
1 ч. л сол
Начин на приготвяне:
1. Маята се активира с малко от затопленото прясно мляко и захарта.
2. Брашното се пресява, прави се кладенец и в него се добавят активираната мая, останалите млека, солта, 1 цяло яйце и един белтък.
3. Замесва се меко тесто и се оставя на топло да удвои обема си.
4. Оформя се погача и се оставя да втаса повторно. Намазва се със заделения жълтък и се пече на 180 градуса. Готовността се проверява с дървено шишче. Като се извади от фурната се покрива с памучна кърпа.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Велислава Обретенова от Варна

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
