Погача с масло
Питки, Погачи
Необходими продукти:
900 г. брашно София Мел класик
3 яйца
3 с.л. кисело мляко
2 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
300 мл. олио
1 кубче прясна мая
Масло
Начин на приготвяне:
1. В купа пресейте брашното и направете кладенче. Към него прибавете яйцата, киселото мляко, олиото и солта.
2. Прясното мляко затоплете и към него добавете маята и захарта и оставете да шупне. Прибавете сместа към брашното и омесете тесто. Когато е добре омесено тестото се удря 100 пъти в плота и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
3. Разделя се на 3 топки, които се разточват и се редят една върху друга като по средата се мажат с разтопено масло.
4. Разточва се отново и се навива на руло. Реже се на еднакви парчета и се реди в намазнена тава.
5. Оставя се отново да втаса и се пече на 180 градуса около 30 минути или до суха клечка.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Вероника Тодорова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
