Понички "Джинджифиловo човече" Gingerbread Man Donuts


Други сладки печива

Необходими продукти:

Около 400 г брашно София Мел Класик
2 яйца
21 г ( 1/2 кубче) жива мая
25 г краве масло
110 мл прясно мляко
75 г захар
1 ванилии
кората на една мандарина/ портокал
щипка сол
олио за пържене
захар и канела за овалване
ганаш за рисуване
мармалад за пълнене

Начин на приготвяне:

1. В купичка шупваме маята като слагаме топлото мляко, захарта и маята. Разбиваме леко яйцата. Прибавяме заедно с мекото масло към шупналата мая, заедно с една -две супени лъжици брашно, докато получим хубава, пухкава каша. В купа слагаме две трети от брашното и правим кладенче. Изсипваме в него маята и прибавяме ароматите и солта.

2. Замесваме тесто, меко на допир, но нелепнещо. Прибавяме брашно или малко олио по ръба на съда, докато се оформи на топка. Поставяме в намаслена купа и покриваме с кърпа. Оставяме на топло докато удвои обема си. най-бързо става във фурната на 50 градуса.

3. След като тестото е готово, разделяме на две, за да работим с по-малки части.

4. Върху набрашнена повърхност или хартия за печене, разточваме тестото на не много тънко.

5. Изразяваме с форма за сладки джинджифиловите човечета и оставяме да бухнат още веднъж. През това време загряваме мазнина, на средна сила на котлона. Не бива да е изключително гореща.

6. Пържим по две-три минути от всяка страна, до златисто. Още горещи, щом ги извадим, може да ги отцедим за кратко върху кухненска хартия, а след това овалваме в захар, в която сме сложили малко канела за допълнителен аромат.

7. След като изстинат пълним с мармалад ( или крем ) по желание с помощта на пош и украсяваме с шоколадов ганаш.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Lussi Evtimova

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

07.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.