Понички "Джинджифиловo човече" Gingerbread Man Donuts
Други сладки печива
Необходими продукти:
Около 400 г брашно София Мел Класик
2 яйца
21 г ( 1/2 кубче) жива мая
25 г краве масло
110 мл прясно мляко
75 г захар
1 ванилии
кората на една мандарина/ портокал
щипка сол
олио за пържене
захар и канела за овалване
ганаш за рисуване
мармалад за пълнене
Начин на приготвяне:
1. В купичка шупваме маята като слагаме топлото мляко, захарта и маята. Разбиваме леко яйцата. Прибавяме заедно с мекото масло към шупналата мая, заедно с една -две супени лъжици брашно, докато получим хубава, пухкава каша. В купа слагаме две трети от брашното и правим кладенче. Изсипваме в него маята и прибавяме ароматите и солта.
2. Замесваме тесто, меко на допир, но нелепнещо. Прибавяме брашно или малко олио по ръба на съда, докато се оформи на топка. Поставяме в намаслена купа и покриваме с кърпа. Оставяме на топло докато удвои обема си. най-бързо става във фурната на 50 градуса.
3. След като тестото е готово, разделяме на две, за да работим с по-малки части.
4. Върху набрашнена повърхност или хартия за печене, разточваме тестото на не много тънко.
5. Изразяваме с форма за сладки джинджифиловите човечета и оставяме да бухнат още веднъж. През това време загряваме мазнина, на средна сила на котлона. Не бива да е изключително гореща.
6. Пържим по две-три минути от всяка страна, до златисто. Още горещи, щом ги извадим, може да ги отцедим за кратко върху кухненска хартия, а след това овалваме в захар, в която сме сложили малко канела за допълнителен аромат.
7. След като изстинат пълним с мармалад ( или крем ) по желание с помощта на пош и украсяваме с шоколадов ганаш.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Lussi Evtimova
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване